Vedligeholdelse

Det er meget vigtigt at vedligeholde sin protese. Hver morgen og aften skal protesen børstes grundigt med en særlig protesebørste. Du skal også bruge et tandrenseprodukt beregnet for proteser.

Daglig rengøring

Protesen skal børstes grundigt med en protesebørste med stive hår morgen og aften. Husk at bruge tandrense produkter beregnet for tandproteser.

Gummen

Dine gummer skal også børstes to gange om dagen. Du kan eventuelt anvende lidt velsmagende tandpasta til børstningen. Husk at børste hele gummen, ganen og også gerne tungen.

Skyl Protesen

Det er også en god idé at skylle tandprotesen efter hvert måltid. Du kan eventuelt børste den med en blød børste.

Vigtigt

Undgå tandpasta med slibemidler, da slibemidler gør overfladen ru og dermed mere modtagelig for belægninger mm.
Om du skal opbevare tandprotesen vådt eller tørt afhænger bl.a. hvilket materiale der er brugt. Vi vil anbefale dig at spørge din kliniske tandtekniker om råd.
Når protesen gøres ren, må du ikke bruge brintoverilte eller andre former for kemikalier, da de kan skade protesen. Er skaden først sket, kan det være både svært og dyrt at gøre den god igen.

Årligt eftersyn

Et regelmæssigt, årligt eftersyn er nøglen til god mundhygiejne. Med tiden slides belægningen på tandprotesen, og der sætter sig tandsten. Kommer der tandsten på en protese, er det ikke direkte skadeligt, men det er altså ikke kønt at se på. Der kan desuden sætte sig svampebakterier, som kræver øjeblikkelig behandling. Et svampeangreb kan helbredes, men stoppes det ikke i tide, kan det medføre dårlig ånde og sår på slimhinden.
Ved det årlige eftersyn efterses både din mund og protese. Protesen får også en grundig rensning med ultralyd, pudsning og polering.

Gode råd

Er du usikker på hånden, når du børster din protese, kan det være en fordel for dig at fylde håndvasken halvt op med vand eller ligge et håndklæde i bunden, så tandprotesen lander blødt, hvis du skulle tabe den.
I den daglige rengøring er det helt fint at bruge håndsæbe/opvaskemiddel i stedet for et proteserensemiddel.


Logo - Tandtekniker Lene Søllingvraa

Tandtekniker Lene Søllingvraa


Programmeret og hosted af nordicweb