Snorkeskinner - Et spørgsmål om livskvalitet
Ca. 40 % af alle mænd og 30 % af alle kvinder snorker. Man snorker på grund af en afslapning af musklerne i halsen. Afslapningen i svælget mindsker svælgvolumen, og dette får det bløde væv til at vibrere, når man trækker vejret. Vibrationen frembringer snorkelyden, som kan variere fra en tung vejrtrækning til en næsten øredøvende buldren, til stor gene for både den snorkende og dennes partner.
Hos 30-50 % er problemet mere end blot social snorken. Hos den gruppe er snorken desuden et symptom på søvnapnø, som i de alvorligste tilfælde kan føre til for højt blodtryk og/eller kolesterol og andre sygdomme, der kan lede til diabetes 2 (sukkersyge).
Ved søvnapnø forekommer der afbrydelser i vejrtrækningen under søvnen, som sætter kroppen i en alarmtilstand, hvilket medfører betydelig forringet søvn og resulterer i morgenhovedpine, manglende energi og udtalt træthed.
Men heldigvis kan snorken behandles – også uden kirurgisk indgreb eller brug af iltapparat, som ellers i mange år har været gængse metoder. Både snorken og søvnapnø kan i mange tilfælde afhjælpes ved at sove med en snorkeskinne.
Hos Klinisk Tandtekniker Lene Søllingvraa tager vi et aftryk. Udfra dette aftryk fremstiller vi en snorkeskinne specielt til dig.
Vores snorkeskinne hedder en OSS-skinne. Den er udviklet i samarbejde med flere tandlæger, Tandlægeskolen og Odense Universitetshospital, hvor den også indgår i et forskningsprojekt.
OSS-skinnen virker ved at sørge for bedre plads i mund og svælg til vejrtrækning. Når du bruger snorkeskinnen om natten, sørger den for at holde underkæben lidt længere fremme end normalt, således at der skabes friere luftveje ned til lungerne.
Denne enkle løsning, der ikke føles ubehagelig, men hurtig bliver til en vane, kan forbedre din søvn dramatisk.
Så døjer du og dine omgivelser med snorken, vil vi gerne hjælpe!
Snorkeskinnen kan benyttes, hvis du er jævnt betandet og ikke har problemer fra dit kæbeled eller i kæbeledsmuskulaturen.